In Romania, activitatea de management a deseurilor este fundamentata pe Legea 211/2011, care implementeaza o serie de directive ale UE. Serviciile noastre de consultanta va sunt furnizate de o echipa de specialisti de prima clasa, cu o vasta experienta in domeniul deseurilor vis-a-vis de respectarea legislatiei in vigoare, amenajarea zonei de stocare a deseurilor, a recipientilor folositi, modul de etichetare si instruirea angajatilor, asistenta privind reducerea și reutilizarea deseurilor, cat si informatii despre cele mai recente tehnologii si metode de gestionare a deseurilor.
|
Planurile de gestionare a deseurilor au un rol cheie in dezvoltarea unei gestionari durabile a deseurilor, acestea elaborandu-se la nivel national (PNGD), regional (PRGD), judetean (PJGD) sau la nivelul municipiului Bucuresti (PMGD), in vederea indeplinirii obiectivelor Legii 211/2011 privind regimul deseurilor. PGD tin cont de situatia actuala in domeniul gestionarii deseurilor, strategia si planul de actiune asociat, incercand sa raspunda celor trei intrebari fundamentale: Unde suntem acum? Unde vrem sa ajungem? si Cum vom ajunge acolo?
|
Este bine cunoscut faptul ca legislatia romaneasca in domeniul protectie mediului impune tuturor persoanelor juridice mai multe tipuri de raportari, functie de domeniul de activitate si care au termene de depunere stabilite de lege. Echipa ECO-ROCCA Engineering ofera asistenta in intocmirea si predarea raportarilor in SIM (Sistemul Integrat de Mediu) a ambalajelor, cantitatilor de DEEE, uleiurilor uzate, anvelopelor, bateriilor si acumulatorilor, cat si alte raportari de mediu cerute de clienti.
|
Modelarea dispersiei poluantilor atmosferici este una dintre cele mai provocatoare probleme stiintifice si reprezinta analiza modului de imprastiere a poluantilor in atmosfera, modelare care urmareste estimarea concentratiei, directiei de propagare si eventual zonele de acumulare a poluantilor emisi in urma activitatilor antropice. In vederea realizarii modelului se tine cont de conditiile meteo, geografice din zona in care sunt amplasate sursele si receptorii, parametrii emisiilor cat si potentiale obstructionari.
|
In esenta, monitorizarea mediului este conceputa pentru a ne ajuta sa intelegem mediul natural si sa il protejam de orice rezultat negativ al activitatii umane. Specialistii in monitorizarea mediului se concentreaza pe patru domenii majore - aer, apa, sol/subsol, zgomot si vibratii. Cu toate aceastea, interesul pentru protejarea si conservarea speciilor de fauna si flora si a habitatelor naturale din Romania a condus la monitorizarea biodiversitatii si formularea masurilor adecvate de protectie a acestora.
|
Fiecare organizatie are nevoie de un sistem de management de mediu (SMM), multe organizatii probabil aplica deja principii ale unui SMM, insa nu dispun de documentul integrat de SMM. In termeni simplificati, un SMM identifica, califica, revizuieste, imbunatateste, oferind un real ajutor in implementarea sistemelor de reducere a impactului unei organizatii asupra mediului, imbunatatind eficienta operationala, sanatatea si securitatea angajatilor si comunitatii, indeplinind obiectivele de sustenabilitate.
|
Auditul de mediu constituie un instrument util pentru verificarea si sprijinirea procesului de imbunatatire a performantelor de mediu. Scopul nostru este sa va ajutam sa identificati si sa intelegeti pe deplin riscurile legate de problemele de mediu din compania Dvs., legislatia in domeniu, cat si cele mai bune practici in materie. De asemenea, scopul nostru este sa va furnizam recomandari pentru a evidentia clar modul in care zonele de risc pot sa fie gestionate si reduse.
|
Poluarile accidentale sunt accidente majore de mediu iar analiza acestora presupune o clasificare in functie de mediul poluat (aer, apa, sol), produsul poluant si cauzele producerii fenomenului. Poluarile accidentale pot fi produse din cauze tehnologice si neglijente umane, poluari accidentale ale localitatilor si terenurilor cu produse petroliere, prin spargerea conductelor de transport a acestora, poluari accidentale datorate accidentelor de circulatie, poluari accidentale cauzate de factori naturali sau poluari accidentale ale cursurilor de ape.
|
Riscul de mediu rezulta in urma interactiunii dintre activitatile umane si mediu. Preocuparile din ce in ce mai mari pentru mediu, sustenabilitate si dezvoltare durabila, coroborate cu presiunea publica si legislatia in domeniu, tind se schimbe modul in care oamenii fac afaceri in intreaga lume. Managementul riscului de mediu poate conduce la beneficii directe pentru orice organizatie, prin reducerea cheltuielilor, imbunatatirea imaginii si reputatiei, adaugand in acelasi timp si o plus valoare economica.
|